Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι.

Ο καιρός περνάει και θαρρείς πως ήταν χθες που σκεφτόσουν, αγαπούσες, ήθελες, ζούσες, έκλαιγες, γελούσες, μοιραζόσουν, εμπιστευόσουν.

Μία συνάντηση και αναμνήσεις έτρεξαν στο μυαλό. Πρόσωπο γνωστό και άγνωστο, ταυτόχρονα. Συνέχεια σου συμβαίνει. Άτομα γύρω σου που δε μπορείς να προσδιορίσεις σε ποια ομάδα ανήκουν. Είναι τα άτομα του χθες, που σήμερα δεν αναγνωρίζεις εύκολα και μπορεί μαζί τους να σκεφτόσουν, να μοιραζόσουν, να ζούσες, να...
Άτομα που χαίρεσαι να βλέπεις αλλά κάτι πια δε σε συνδέει μαζί τους.

Σύνδεση. Τί μας συνδέει και τι μας αποκόβει; Τι μας κάνει να αγαπάμε και τι μας κάνει να πονάμε; Υπάρχουν συνδέσεις αποπνικτικές, οδυνηρές, χαρούμενες και επώδυνες. Συνδέσεις που εμείς θέλουμε να κόψουμε και συνδέσεις που θέλουμε να κρατήσουμε. Κάθε φορά όμως αυτές που θέλουμε να κόψουμε, μένουν, και αυτές που θέλουμε να κρατήσουμε, κόβονται. Ατυχία, πεπρωμένο, ζωή, σκοπός, σχέδιο? Όπως και να έχει, πάντα οι άνθρωποι που θες, φεύγουν, τρέχουν, εξαφανίζονται μακριά και περνάνε στο χθες, στο άγνωστο.

Οι άνθρωποι πάντα θα φεύγουν, ναι! Οι άνθρωποι πάντα θα σε απογοητεύουν, ναι! Οι άνθρωποι δε θα είναι εκεί όταν εσύ θα τους έχεις ανάγκη. Οι άνθρωποι είναι αδύναμοι να κρατήσουν τον εαυτό τους μα και εσένα. Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι... με ελαττώματα, με αδυναμίες, με εγωισμό, όπως ακριβώς και εγώ. Κανείς άνθρωπος δε μπορεί να σώσει άνθρωπο, δε μπορεί να σηκώσει άνθρωπο, δε μπορεί να βοηθήσει άνθρωπο. Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι, μαριονέτες των επιλογών τους, παιχνίδι ρόλων, κρυμμένοι πίσω από προσωπεία, αδύναμοι να σταθούν στην θύελλα μόνοι τους, αδύναμοι να αντιμετωπίσουν άλλους ανθρώπους, αδύναμοι να αντέξουν τον πόνο, αδύναμοι να σηκώσουν το βάρος άλλων. Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι και δε μπορούν να ελπίζουν σε άνθρωπο, είναι μάταιο.. Τελικά η ζωή είναι μάταιη; Κύκλος γύρω από ανθρώπους που δεν οδηγεί πουθενά. Η ψυχή κενή, η καρδιά γεμάτη πόνο. Η ζωή γεμίζει Ζωή με Αυτόν που μπορεί να Σώσει, να Σηκώσει, μπορεί Βοηθήσει, να Βγάλει από το αδιέξοδο, μπορεί να Λυτρώσει, να Πάρει τον πόνο, να Πάρει το βάρος. Κάποιον που κατάφερε να περάσει μέσα από την ανθρώπινη ζωή, να νικήσει και να βγει Ζωντανός. Κάποιον που ήταν πιο Δυνατός να Υποτάξει την θύελλα, να Ηρεμήσει τη φουρτουνιασμένη θάλασσα, να Σπάσει τα προσωπεία και να Είναι η αλήθεια.(«Εγώ είμαι η οδός, η αλήθεια και η ζωή· κανείς δεν πηγαίνει στον Πατέρα παρά μόνο αν περάσει από μένα. Κατά Ιωάννη 14:6) Αυτός ο άνδρας νίκησε τον άνθρωπο, τις δυσκολίες, τον πόνο και τη ζωή και έφερε ζωή αιώνια.

ΕΜ








1 σχόλιο: